PRAVILA O PRIVATNOSTI


1. PRAVILA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Hvala što koristite katrielddev.com web stranicu!

Mi smo internet vodič koji nudi sve informacije i usluge u vezi sa organizacijom događaja i ponudom događaja, čime osobama omogućujemo brz i efikasan kontakt sa kompanijama koje nude proizvode/usluge u lancu organizacije događaja, a u isto vrijeme, sa misijom da kompanijama koje traže kupce i brzu isporuku proizvoda/usluga, pomognemo da što brže i jednostavnije nađu željene kupce/klijente ili poslovne partnere. U svrhu ostvarivanja naše misije, mi prikupljamo informacije o osobama koje pokazuju zainteresiranost ili motive za određenim proizvodima/uslugama ili događajima, ali i o predstavnicima kompanija koje traže kupce/potrošače, odnosno svoje ciljno tržište, kao i o kompanijama.

Web stranica Adixeventor.com je u vlasništvu kompanije AdiX Events d.o.o Sarajevo (u daljnjem tekstu i: AdiX Events) koja poštuje privatnost posjetilaca svojih internet stranica i brine se o čuvanju tajnosti njihovih podataka. S tim ciljem su izrađena ova Pravila o privatnosti koja se odnose samo na radnje na internet stranicama u vlasništvu kompanije AdiX Events. Prikupljanje, čuvanje i prijenos ličnih podataka obavlja se u skladu s odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka BiH (Službeni glasnik BiH broj 49/06, 76/11 i 89/11) koje regulišu zaštitu ličnih podataka, njihov prijenos, i sprečavanje neovlaštenog pristupa i upotrebe ličnih podataka. Ova Pravila o zaštiti privatnosti opisuju kako prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke, uključujući i lične podatke, u vezi sa Vašim pristupom i korištenjem portala www.adixeventor.com.

Naše usluge ponekad sadrže linkove na usluge drugih kompanija. Te kompanije imaju vlastita pravila o zaštiti privatnosti i korištenju kolačića, stoga imajte na umu da će informacije koje na taj način dajete, biti regulisane njihovim pravilima. Svakako provjerite i njihova pravila o zaštiti privatnosti, kako biste znali kako će upotrebljavati vaše podatke.

Čvrsto smo predani čuvanju informacija o Vama. Naš tim poduzima sve razumne napore kako bismo brinuli o vašoj informacijskoj sigurnosti i privatnosti. Istovremeno, nijedna usluga ne može biti potpuno sigurna - ako imate razloga da mislite da su Vaš korisnički račun ili lični podaci izloženi riziku, na primjer, ako je neko mogao saznati Vašu lozinku, odmah nam se javite, putem mail adrese marketing@adixeventor.com.

Popunjavanjem naših obrazaca za registraciju (na primjer putem naših web stranica ili mobilnih aplikacija ("aplikacije") ili kontinuiranim korištenjem naših usluga, pristajete na korištenje vaših ličnih podataka u skladu s ovim pravilima. Voditelj obrade podataka je Adix Events d.o.o. Sarajevo, sa sjedištem u ulici Nedima Filipovića br. 21/1, 71000 Sarajevo.

Ova Politika privatnosti služi da vam objasni koje podatke prikupljamo o vama i kako koristimo te podatke, kao i da vam pružimo sve druge bitne informacije u vezi sa vašim podacima, a u vezi pretraživanja i ostavljanja komentara na portalu Adixeventor.com. Ova Politika privatnosti dopunjuje Uslove i Pravila korištenja na ovom sajtu i mijenja je u dijelu koji se odnosi na zaštitu ličnih podataka, a sve u cilju uskladivanja sa Općom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR).

Radi lakšeg i jednostavnijeg razumijevanja informacija koje prikupljamo (kako ih prikupljamo, koristimo i kakva su Vaša prava i opcije u vezi s tim), ali i zbog potrebe usklađivanja sa novim evropskim zakonodavstvom o zaštiti ličnih podataka, predstavljamo osnovne politike prikupljanja i obrade informacija na portalu Adixeventor.com („Pravila o privatnosti“). Ukoliko imate nedoumice i/ili pitanja u vezi sa tekstom ispod, molimo Vas da nam se javite na e-mail adresu: marketing@adixeventor.com ili vlasniku ovog Portala na adixevents@gmail.com.

1.1. Kako prikupljamo informacije?

Prilikom posjete portala Adixeventor.com, Vi na portalu svjesno i svojevoljno možete ostaviti informacije koje se tiču Vas i Vaših ličnih osobina koje mogu biti su bitne za uspostavljanje poslovne saradnje, odnosno koje se tiču kompanije a bitne su za raspoznavanje kompanije na tržištu i kontakt detalje. U isto vrijeme, kada posjetite portal Adixeventor.com, Vi ostavljate i svoje tehničke podatke koje se odnose na mrežne sisteme koje koristite da biste pristupili Internetu ili nekoj Internet stranici. Vaše informacije prikupljamo isključivo po osnovu Vašeg odobrenja koje je dato u obliku pismene saglasnosti na način kako je to objašnjeno u Uslovima i pravilima korištenja.

Postoje tri opće kategorije informacija koje prikupljamo.

1.1.1. Informacije koje se tiču Vas i Vaših ličnih osobina i identiteta, prikupljamo Vašim svojevoljnim prijavama

Tražimo i prikupljamo sljedeće lične podatke o vama, kada se registrujete kao korisnik portala Adixeventor.com. Ove informacije su neophodne, na primjer, za odgovarajuću provedbu ugovora između Vas i nas i omogućuju nam da ostvarujemo naše pravne i zakonske obaveze. Ove informacije ne dijelimo sa trećim osobama, osim u izuzetnim slučajevima, i samo uz Vaš izričiti pristanak. Bez pružanja navedenih informacija možda vam nećemo moći pružiti sve tražene usluge.

Kada se prijavite kao korisnik portala Adixeventor.com, zahtjevamo određene informacije kao što su: vaše ime, prezime, adresa e-pošte i sl. Kada komunicirate s ovlaštenim osobama Adixeventor.com portala ili koristite stranicu Adixeventor.com za komunikaciju s drugim korisnicima, prikupljamo informacije o vašoj komunikaciji i svim informacijama koje ste, na taj način, odlučili pružiti.

Na Adixeventor.com portalu u okviru funkcije ostavljanja komentara na objavi na sajtu, Adixeventor.com omogućava korisnicima da ostave komentare na objavi na sajtu sa sadržajem koji sami definišu kao i pod registracijskim imenom kojeg sami određuju. Stoga u vezi ostavljanja komentara, u skladu sa Vašim pravom na slobodu istraživanja, Vi sami birate koje ćete i da li ćete Vaše lične podatke učiniti dostupnim javnosti i da li ćemo mi uopće imati Vaše lične podatke. Pored tih informacija u vezi sa komentarima koje Vi učinite javnim na našem portalu, mi prikupljamo i vrijeme i datum komentara kao i IP adresu sa koje je komentar postavljen.

Osobe koje koriste svojevoljno naš portal daju svoje informacije:

  • Samostalnom registracijom na portalu – osoba posjeti portal Adixeventor.com i sama izabere opciju „Registruj se“, te u bazu korisnika portala Adixeventor.com snimi svoje podatke;
  • Samostalnim komentarom na objavu ili oglas - prilikom komentara na oglas koji je objavila neka kompanija na portalu Adixeventor.com ili administrator/moderator, osoba ostavi svoje podatke u bazi portala;
  • Samostalnom registracijom u internu bazu Adixeventor.com – prilikom prijave na Portal, osoba putem korisničkog naloga direktno snimi svoje podatke u internu bazu portala Adixeventor.com;
  • Predstavnici kompanija koji traže kupce/klijente, partnere ili promociju svog brenda, svojevoljno daju svoje i informacije o kompaniji:
  • Samostalnom registracijom na portalu – predstavnik kompanije svojevoljno posjeti portal Adixeventor.com, izabere opciju „Registruj se“ i registruje kompaniju u bazu poslovnih korisnika;
  • Objavom oglasa – slanjem zahtjeva za objavu.

Možete nam poslati i neke dodatne lične podatke kako bismo uspostavili bolji korisnički doživljaj. Ove se dodatne informacije obrađuju na temelju vašeg pristanka.

Dodatne informacije o korisničkom računu - možete odabrati pružanje dodatnih informacija, kao dio vašeg korisničkog računa. Neke od tih informacija navedenih u postavkama računa dio su vaše stranice profila i samo će neke biti javno vidljive drugima. Možete nam dati i druge informacije, prilikom popunjavanja obrazaca, provođenja pretraživanja, ažuriranja ili dodavanja informacija vašem korisničkom računu, odgovaranja na ankete, objavljivanja na Portalu, sudjelovanja u promocijama ili korištenja drugih aktivnosti Adixeventor.com.

1.1.2. Informacije koje se odnose na tehničke informacije, prikupljamo automatski Vašom posjetom i prilikom Vašeg korištenja portala Adixeventor.com

Kada koristite portal Adixeventor.com, automatski prikupljamo neke informacije, uključujući lične podatke, o uslugama koje koristite i načinu na koji ih upotrebljavate. Ove informacije potrebne su, između ostalog, za odgovarajuće izvršenje ugovora između Vas i nas, kako bismo postupali u skladu sa našim pravnim i zakonskim obvezama i imajući u vidu naš legitiman interes za pružanje i poboljšanje usluga Adixeventor.com.

Informacije o geografskoj lokaciji - kada koristite određene usluge, možemo prikupiti informacije o vašoj preciznoj ili približnoj lokaciji, kako je ona određena podacima poput vaše IP adrese ili GPS-a mobilnog uređaja, kako bi Vam pružili bolji korisnički doživljaj. Većina mobilnih uređaja omogućuje vam da upravljate ili onemogućite upotrebu usluga lokacije za aplikacije, u meniju postavki uređaja. Informacije o načinu korištenja Adixeventor.com - prikupljamo informacije o Vašim interakcijama putem Adixeventor.com, kao što su stranice ili sadržaj koji pregledavate i druge radnje na portalu.

Koristimo kolačiće i druge slične tehnologije, kao što su web-svjetionici, pikseli i identifikatori mobilnih uređaja. Možemo dopustiti i našim poslovnim partnerima da koriste ove tehnologije praćenja ili angažirati druge da prate vaše ponašanje u naše ime.

Bez obzira da li se radi o osobama koje traže posao ili o predstavnicima kompanija, u momentu kada Vam se otvori prozor Adixeventor.com portala, u tom momentu nama ostaju zabilježene neke od Vaših tehničkih informacija, koje se odnose na informacije prijave odnosno registracije (log data):

  • Kolačićima (cookies) za prijavljivanje korisnika, pixelima i drugim sličnim tehnologijama ne prikupljamo lične informacije o korisniku, već koristimo ovu opciju za smještaj identifikatora korisnika koji služi za provjeru autentičnosti korisnika. Na osnovu kolačića koje mi prikupljamo, mi ne možemo povezati stvarnu osobu sa prijavnom sesijom koju pratimo. Dakle, kolačiće i pixele koristimo za autentifikaciju i sigurnost korisnika (niko ne ne može prijaviti na račun koji nije njegov/njen) i za analitiku kojom poboljšavamo usluge Portala i korisnička iskustva.
  • Sa zapisnika mrežnog poslužitelja (web servera) odnosno Web Server logs, kao i velika većina Internet stranica, automatski prikupljamo podatke o Vama, kada posjetite neku od naših stranica putem računara domaćina na kojem je naša stranica (webserver). Mrežni poslužitelj automatski prepoznaje neke podatke koji nisu ličnog karaktera, poput mrežne („IP“) adrese (osim u slučaju opisanom u nastavku), datuma i vremena kada ste posjetili našu stranicu, linkova koje ste otvarali na našoj stranici, stranicu s koje ste došli, vrstu pretraživača koji koristite (npr. Internet Explorer, Firefox, Chrome), vrstu operativnog sistema koji koristite (npr, Windows XP, MAC OS X), te domenu i adresu vašeg pružatelja internet usluge. Često vršimo pregled zapisnika servera kako bismo vidjeli šta se posjećuje, a sve sa ciljem boljeg razumijevanja načina na koji naši posjetioci koriste našu stranicu. Ovi podaci popularno se nazivaju Web statistika i omogućavaju nam da održavamo i poboljšamo svoju uslugu. Osim toga, u slučaju zloupotrebe sistema, ove informacije možemo iskoristiti kako bismo, zajedno s Vašim pružaocem Internet usluge i/ili lokalnim vlastima uspješno otkrili izvor zloupotrebe.
  • IP odnosno mrežna adresa - Ova stranica koristi internet protokol (IP) adrese. IP adresa je broj koji Vaš davatelj Internet usluga dodjeli Vašem uređaju kako biste uopće mogli pristupiti Internetu. IP adresa se promjeni kad god se povežete na Internet (to je 'dinamička' adresa). Međutim, moguće je da IP adresa koju zabilježimo, pa čak i kolačić/pixel koji koristimo, mogu sadržavati podatke na osnovu kojih Vas možemo identificirati. Razlog je što se kod nekih konekcija IP adresa ne mijenja (statična je) i može se povezati s Vašim računarom. Kao što smo već naveli, IP adrese predstavljaju dio informacija sadržanih u zapisniku webservera. Koristimo Vašu IP adresu kako bismo zapisali ukupne podatke o korištenju te kako bismo poboljšali stranicu.

1.1.3. Informacije koje prikupljamo od trećih strana

Adixeventor.com može doći do informacija, uključujući i lične podatke, koje drugi pružaju o Vama ili dobivaju informacije iz drugih izvora i kombiniraju ih sa informacijama koje prikupljamo putem korištenja Portala. Ne kontroliramo, ne nadziremo i ne odgovaramo za način na koji treće osobe koje pružaju Vaše podatke obrađuju te podatke, a bilo koji zahtjev za informacijama o otkrivanju Vaših osobnih podataka treba uputiti trećim stranama.

Adixeventor.com može doći do informacija, uključujući i lične podatke, koje drugi pružaju o Vama ili dobivaju informacije iz drugih izvora i kombiniraju ih sa informacijama koje prikupljamo putem korištenja Portala. Ne kontroliramo, ne nadziremo i ne odgovaramo za način na koji treće osobe koje pružaju Vaše podatke obrađuju te podatke, a bilo koji zahtjev za informacijama o otkrivanju Vaših osobnih podataka treba uputiti trećim stranama.

Ako se povežete ili se prijavite na Adixeventor.com putem usluga treće strane (npr. Facebook), treća strana može nam poslati podatke kao što su registracija i informacije o profilu te usluge. Ove informacije variraju i kontrolirani su od treće strane ili su na to ovlašteni putem vaših postavki privatnosti u toj usluzi.

1.2. Šta mi zapravo radimo sa Vašim informacijama i kako ih koristimo?

Upotrebljavamo, pohranjujemo i obrađujemo informacije, uključujući i lične podatke, sa svrhama razumijevanja, poboljšanja i razvoja Adixeventor.com, mjerenja i poboljšanja oglašavanja i marketinga, stvaranja i održavanja pouzdane i sigurnije okoline te sa svrhom ostvarivanja naših pravnih i zakonskih obveza.

1.2.1. Pružanje usluga, poboljšanje i razvoj Adixeventor.com

  • Omogućujemo Vam pristup i korištenje Adixeventor.com;
  • Omogućujemo Vam komuniciranje s drugim korisnicima;
  • Djelujemo, štititimo, poboljšavamo i optimiziramo Adixeventor.com i Vaše korisničko iskustvo, na primjer obavljanjem analiza i provođenjem istraživanja;
  • Pružamo Vam korisničku podršku;
  • Šaljemo Vam poruke o uslugama ili korisničkoj podršci, ažuriranja, sigurnosna upozorenja i obavijesti o računu;
  • Da bismo bili u mogućnosti pružati kvalitetnu uslugu, zaštititi, poboljšati i optimizirati Adixeventor.com, te personalizirati i prilagoditi Vaše korisničko iskustvo (kao što su prijedlozi za unos ili rangiranje rezultata pretraživanja), možemo provoditi profiliranje na temelju Vaših interakcija s Adixeventor.com, historijom pretraživanja i pročitanih/posjećenih objava, podataka o Vašem profilu i postavkama, te drugih sadržaja koji ste poslali Adixeventor.com.

Obrađujemo ove informacije s obzirom na naš legitimni interes za funkcionisanje i poboljšanje Adixeventor.com i iskustva naših korisnika, kao i kada je to potrebno radi odgovarajuće provedbe ugovora sa Vama.

1.2.2. Stvaranje i održavanje pouzdanog i sigurnijeg okruženja

  • Otkrivamo i sprečavamo prijevare, neželjene pošte, zloupotrebe, sigurnosne incidente i druge štetne aktivnosti;
  • Provodimo sigurnosne istrage i procjenu rizika;
  • Provodimo provjeru podataka ili identifikacijskih podatka;
  • Pridržavamo se naših zakonskih obveza;
  • Provedimo naša Pravila korištenja i druga pravila;
  • U vezi s gore navedenim aktivnostima, možemo provesti profiliranje na temelju Vaših interakcija s Adixeventor.com, Vašim informacijama o korisničkom računu i ostalim sadržajima koje dostavite Adixeventor.com, te na temelju informacija dobivenih od trećih strana. U ograničenim slučajevima, automatizirani procesi mogu ograničiti ili obustaviti pristup Adixeventor.com, ako takvi procesi otkriju korisnika ili aktivnosti za koje smatramo da predstavljaju sigurnosni ili drugi rizik za Adixeventor.com, druge korisnike ili treće strane.

Ove informacije obrađujemo s obzirom na naš legitimni interes u zaštiti Adixeventor.com, kako bismo mjerili adekvatnu provedbu naših obveza prema Vama i u skladu sa primjenjivim zakonima.

1.2.3. Pružanje, prilagodba, mjerenje i poboljšanje oglašavanja i marketinga

  • Šaljemo vam promotivne poruke, oglase i druge informacije koje bi vam mogle biti od interesa na temelju Vaših preferencija (uključujući informacije o najnovijim vijestima, Adixeventor.com ili partnerskim kampanjama i uslugama) i oglase društvenih mreža, putem platformi društvenih mreža, kao što su Facebook ili Google, ili putem naših partnera u oglašavanju;
  • Prilagođavamo, mjerimo i poboljšavamo naše oglašavanje;
  • Upravljamo programima preporuka, nagradama, anketama, nagradnim igrama, natjecanjima ili drugim promotivnim aktivnostima ili događajima, koje sponzorira ili kojima upravlja Adixeventor.com, njegovi partneri ili treće strane.
  • Provodimo profiliranje Vaših osobina i preferencija (na temelju informacija koje ste nam dali, Vaših interakcija sa Portalom, informacija dobivenih od trećih strana i Vaše povijesti pretraživanja, da Vam šaljemo poruke, oglase i druge relevantne informacije koje mislimo da bi Vam mogli biti od interesa;
  • Obrađujemo prikupljene podatke za svrhe navedene u ovom odjeljku, s obzirom na naš legitimni interes za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo Vam ponudili proizvode ili usluge koje bi mogle biti dijelom Vaših interesa.

1.2.4. Kontaktiranje

Možemo upotrijebiti Vaše podatke kako bismo Vas kontaktirali o različitim stvarima, kao što su:

  • obavijesti o promjenama pravila Adixeventor.com i Uslova korištenja;
  • provjeravanje o uslugama ili aktivnostima za koje ste se prijavili;
  • odgovoriti Vam kada nas kontaktirate ili odgovoriti na Vaš komentar ili pritužbu;
  • odgovoriti Vam kada nas kontaktirate ili odgovoriti na Vaš komentar ili pritužbu;

odgovoriti Vam kada nas kontaktirate ili odgovoriti na Vaš komentar ili pritužbu;

  • Vaše podatke, koje prikupljamo putem portala Adixeventor.com, koristimo kako bismo odgovorili na zahtjeve koje nam uputite i, s vremena na vrijeme, ih možemo iskoristiti kako bismo bolje shvatili Vaše potrebe i otkrili kako da unaprijedimo svoje stranice, proizvode i usluge. Vaše podatke možemo koristiti kako bismo Vas kontaktirali i/ili pružili Vam informacije o našim proizvodima ili uslugama. Dakle, Vaše podatke koristimo u svrhu pružanja usluga Vama – osobama koji tražite usluge/proizvode u organizaciji događaja, informacije ili ponude događaja i predstavnicima kompanija koje traže kupce/potrošače njihovih proizvoda/usluga ili učesnike u događajima.
  • Vi, kao osoba koja traži usluge ili proizvode navedene u prethodnoj tački, pohranjujete svoje informacije na portalu Adixeventor.com, odnosno u našim bazama, radi pronalska odgovarajuće usluge ili informacija. U okviru naših usluga koje pružamo domaćim i stranim kompanijama koje iskažu interes, mi Vaše informacije o zainteresiranosti za njihovim proizvodima ili uslugama na osnovu Vaših aktivnosti ili dostavljenih podataka šaljemo ovim kompanijama.
  • Vi, kao kompanija, pohranjujete svoje informacije u našim bazama radi pronalaska kupaca ili potencijalnih kupaca. Nakon iskazanog interesa i ukazane potrebe, mi Vas kontaktiramo radi definisanja vrste Usluge koju želite da Vam isporučimo. Dakle, Vaše informacije koristimo da bismo Vas kontaktirali radi promovisanja naših usluga i dostavljanja informacija o potencijalnim kupcima.
  • Sve što smo naveli da radimo sa Vašim informacijama, radimo samo ako imamo izričito pismeno odobrenje od Vas. Bez tog odobrenja, mi nismo u mogućnosti da Vas kontaktiramo na bilo koji način niti da prikupljamo i čuvamo Vaše informacije.
  • Kada su u pitanju tehničke informacije, sa njima ne radimo apsolutno ništa i na osnovu tehničkih informacija koje nam ostaju na portalu Adixeventor.com, mi ne možemo identifikovati osobu koja je ostavila te podatke na portalu. Obzirom da ne možemo identifikovati osobu, znači da ne možemo ni koristiti podatke jer ih nemamo.
  • U svrhu istraživanja posjećenosti internetskih medija, koristimo Google i Facebook analitičke metode/alate, koji prikupljaju podatke o posjećenosti web stranica.
  • Može se desiti da Vaše podatke podijelimo sa agentima, saradnicima ili partnerima kompanije AdiX Events, a ukoliko to zahtijevaju usluge koje ovi pojedinci ili pravna lica obavljaju za ili sa kompanijom AdiX Events. Ovi agenti, saradnici ili partneri ne smiju koristiti podatke u bilo koju drugu svrhu osim u svrhu pružanja usluga kompaniji AdiX Events ili u svrhu saradnje sa kompanijom AdiX Events.

    Možemo Vaše podatke dati agentima, saradnicima ili partnerima koji nam održavaju baze podataka za usluge obrade podataka ili kako bismo Vam mogli poslati informacije koje ste tražili. AdiX Events od ovakvih saradnika zahtijeva da se ugovorom obavežu da će poštivati sigurnost i privatnost najmanje u onoj mjeri koja je opisana ovim Pravilima privatnosti i Zakonom o zaštiti ličnih podataka BiH (Službeni glasnik BiH broj 49/06, 76/11 i 89/11).

    Vaše podatke možemo proslijediti trećim stranama, ukoliko je takvo prosljeđivanje u vezi sa posredovanjem u uspostavljanju poslovnih odnosa, ili uz pretpostavke da se isti mogu desiti, ili u procesima kupovine, odnosno realizaciji kupovine proizvoda/usluga ili učešća u nekom događaju ili drugim prijenosom poslova i usluga na ovoj stranici za koje su te informacije bitne. U tom slučaju od treće strane zahtijevamo da s Vašim podacima postupa u skladu s ovim Pravilima. Sve treće strane s kojima podijelimo Vaše podatke moraju se ugovorom obavezati da će osigurati nivo zaštite koji je barem na nivou koji osiguravaju ova Pravila i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH (Službeni glasnik BiH broj 49/06, 76/11 i 89/11).

    Vaše podatke možemo proslijediti trećim stranama, ukoliko je takvo prosljeđivanje u vezi sa posredovanjem u uspostavljanju poslovnih odnosa, ili uz pretpostavke da se isti mogu desiti, ili u procesima kupovine, odnosno realizaciji kupovine proizvoda/usluga ili učešća u nekom događaju ili drugim prijenosom poslova i usluga na ovoj stranici za koje su te informacije bitne. U tom slučaju od treće strane zahtijevamo da s Vašim podacima postupa u skladu s ovim Pravilima. Sve treće strane s kojima podijelimo Vaše podatke moraju se ugovorom obavezati da će osigurati nivo zaštite koji je barem na nivou koji osiguravaju ova Pravila i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH (Službeni glasnik BiH broj 49/06, 76/11 i 89/11).

Kako bi Vam omogućili neometano korištenje sajta mi saradujemo sa pojedinim poslovnim partnerima. Odabir naših partnera vršimo na osnovu toga da li pružaju dovoljan nivo garancije u vezi zaštite ličnih podataka. Uvijek zahtjevamo potpisivanje ugovora kojim tačno definiramo na koji način naši partneri smiju da pristupaju Vašim podacima i gdje zahtjevamo da implementiraju odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere u skladu sa članom 46.2 (c) GDPR. Također, u tim slučajevima i sa takvim partnerima potpisujemo i Standarde Ugovorne Klauzule. Informacije o tim kompanijama i preduzetim merama zaštite su dostupne na zahtjev upućen na e-mail adresu marketing@adixeventor.com. Informacije o mjerama zaštite koje smo preduzeli u pogledu naših IT i drugih sistema, možete dobiti obraćanjem na istu adresu.

U vezi sa Vašim komentarima čuvamo odredene informacije, koje smo dužni da čuvamo na osnovu zakona tokom perioda koji je istim propisan kao minimalan period zadržavanja. S tim što tekst komentara ostaje sačuvan u online arhivi objava ili oglasa zajedno sa tekstom objave.

Sve navedene podatke o Vama prikupljamo u svrhu omogućavanja pretraživanja našeg sajta i ostavljanja komentara na objavu. Samim pristupom sajtu i ostavljanjem komentara Vi prihvatate Uslove i pravila korištenja kao i ovu Politiku privatnosti (Pravila o privatnosti), koji su istaknuti na samom sajtu. Pored toga, Vaše podatke obrađujemo na osnovu našeg legitimnog interesa da bismo otkrili i uklonili greške i tehničke probleme koji se mogu javiti u vezi sa pretraživanjem sajta. Također, Vaše podatke po istom osnovu možemo obrađivati i u slučaju eventualnih zloupotreba naloga, kao i sprječavanja istih na komentarima. Ovo uključuje i blokiranje komentara koji krše naše Uslove i pravila korištenja i relevantne zakonske propise. Na kraju, Vaše podatke možemo otkriti ili podijeliti sa odredenim državnim organima ako se to od nas zahtjeva na osnovu zakona. Također, iste možemo otkriti i na osnovu zakonski utemeljene, pisane, sudske ili druge odluke državnog organa kojom se na osnovu relevantnih propisa može omogućiti uvid u lične podatke.

1.3. Šta Vi možete raditi sa Vašim informacijama registrovanim u našim bazama?

Vi možete u svakom momentu da izmijenite Vaše informacije i da odredite način upotrebe Vaših informacija: kome i koje možemo a kome i koje ne možemo slati Vaše informacije. Imate opciju brisanja računa i svih svojih informacija. U skladu sa novim evropskim zakonodavstvom, Vi, između ostalog, možete da:

  • Provjerite status svojih podataka, način na koji prikupljamo Vaše podatke, kome smo proslijedili Vaše podatke, i sl. Ogovor na Vaš upit ćemo Vam slati u periodu od 30 dana;
  • Zahtijevate od nas da prestanemo koristi Vaše podatke i da Vas ne kontaktiramo ni u kom slučaju (ni za potencijalno uspostavljanje poslovnih odnosa i procesa prodaje/kupovine, ni za dostavu marketing materijala). U svakom slučaju, imaćete i opciju da se odjavite sa svih naših usluga;
  • Zahtijevate trajno brisanje Vaših podataka iz naših baza (pravo na zaborav);
  • Podnesete prigovor na način korištenja odnosno obrade Vaših podataka, a isti možete podnijeti putem e-mail adrese: marketing@adixeventor.com. U svakom trenutku možete uložiti prigovor u vezi sa obradom vaših ličnih podataka, nacionalnim tijelima za zaštitu ličnih podataka u Vašoj zemlji kao i evropskom regulatornom tijelu za zaštitu podataka o ličnosti.

Adixeventor.com zadržava pravo da promijeni ili modifikuje ova Pravila o privatnosti. O važnim promjenama i dopunama Adixeventor.com može obavjestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kog sadržaja na Adixeventor.com portalu smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima o uslovima korištenja, kao i politici privatnosti.A

1.4. Koliko dugo čuvamo Vaše informacije?

Onoliko dugo koliko je potrebno za pružanje usluge Vama, odnosno onoliko dugo koliko Vi to odredite. Možete nam reći da koristimo podatke do opoziva (dok ne odlučite da ne možemo više koristiti Vaše podatke) ili možete odrediti rok unaprijed.


2. KORIŠTENJE NAŠIH USLUGA OD STRANE DJECE I MALOLJETNIKA

Djeca ne mogu koristiti naše usluge. Maloljetnici koji su napunili 15 godina, mogu da koriste naše usluge samo uz izričitu i pismenu saglasnost roditelja, u skladu sa radno-pravnim zakonodavstvom u BiH.


3. DIJELJENJE I OTKRIVANJE

Nikada nećemo prodavati vaše lične podatke. Dijelimo ih sa drugima na načine opisane sljedećim tačkama.

3.1. Davanje saglasnosti

Tamo gdje ste dali saglasnost, dijelimo Vaše podatke, uključujući i lične podatke, kako je opisano u trenutku pristanka, kao što je slučaj kada ovlastite aplikaciju ili web stranicu treće strane za pristup vašem Korisničkom računu ili kada sudjelujete u promotivnim aktivnostima koje provode partneri Adixeventor.com ili treće strane.

3.2. Profili, oglasi i druge javne informacije

Adixeventor.com portal Vam omogućava objavljivanje informacija, uključujući i lične podatke, koje su vidljive široj javnosti. Na primjer:

  • Dijelovi Vašeg javnog korisničkog računa na Adixeventor.com portalu - kao što su Vaše ime, javno su vidljivi drugima;
  • Stranice sa oglasima javno su vidljive i uključuju određene informacije;
  • Ako pošaljete sadržaj na Portal ili koristite slične usluge na Adixeventor.com, taj je sadržaj javno vidljiv;
  • Kada nešto javno objavite, poput objavljivanja komentara koje javnost može vidjeti.

Na temelju našeg legitimnog interesa za promociju Adixeventor.com, možemo prikazati dijelove Adixeventor.com (npr. Vaš komentar) na web stranicama kojima upravljaju poslovni partneri Adixeventor.com.

Informacije koje javno podijelite na Adixeventor.com mogu se indeksirati pomoću tražilica treće strane. U nekim slučajevima možete isključiti ovu značajku u postavkama računa. Ako promijenite postavke ili sadržaj koji se javno prikazuje, te tražilice možda neće ažurirati svoje baze podataka. Ne kontroliramo praksu tražilica trećih strana i oni mogu koristiti spremišta koja sadrže Vaše zastarjele podatke.

3.3. Usklađenost sa zakonom, odgovaranje na pravne zahtjeve, sprječavanje štete i zaštita naših prava

Adixeventor.com može objaviti Vaše podatke, uključujući i lične podatke, sudovima, policijskim tijelima ili vladinim tijelima ili ovlaštenim trećim stranama, ako i u onoj mjeri u kojoj smo zakonski obvezani ili je to zakonski dopušteno, ili ako je takvo otkrivanje razumno potrebno radi:

  • (i) udovoljavanja našim zakonskim obvezama,
  • (ii) pravnih postupaka i odgovora na tvrdnje uperene protiv Adixeventor.com,
  • (iii) odgovaranja na provjerene zahtjeve, vezane za kaznene istrage ili navodnu ili sumnjivu ilegalnu aktivnost ili bilo koju drugu aktivnost koja nas ili naše korisnike može izložiti odgovornosti za štetu,
  • (iv) provođenja i upravljanja našim Uslovima korištenja ili drugim ugovorima s korisnicima, ili
  • (v) zaštite prava, imovine ili lične sigurnosti Adixeventor.com, njegovih zaposlenika, korisnika ili članova javnosti.

Tamo gdje je to prikladno, možemo obavijestiti korisnike o takvim pravnim zahtjevima, osim ako:

  • (i) je takva obavijest zabranjena sama po sebi, sudskim nalogom ili primjenjivim zakonom, ili
  • (ii) smatramo da bi obavještavanje bilo uzaludno, neučinkovito, stvaralo rizik od povrede ili tjelesne ozljede pojedincu ili grupi, ili stvaralo ili povećavalo rizik od prevare prema našim korisnicima. U slučajevima u kojima postupamo u skladu sa zakonskim zahtjevima, bez prethodne obavijesti iz tih razloga, pokušat ćemo obavijestiti tog korisnika o zahtjevu, nakon što je ispunjen i kada, u dobroj vjeri, utvrdimo da u tome više nismo spriječeni.

3.4. Pružatelji usluga

Adixeventor.com koristi različite pružatelje usluga i tehnologije trećih strana (npr. Google, Facebook i sl.) koje nam pomažu pružati usluge vezane uz Adixeventor.com. Neke kompanije koje nam pružaju usluge nalaze se izvan Bosne i Hercegovine i Europske unije. To dopuštamo samo ako smo zadovoljni njihovom razinom sigurnosti pri zaštiti podataka. Kada nam dajete svoje podatke, imajte na umu da bi se oni mogli prenijeti, pohraniti ili obrađivati na lokaciji izvan Bosne i Hercegovine. Ne prodajemo Vaše podatke nikome i to nećemo nikada raditi. Pružamo zbirne statističke podatke i uvide koji pomažu ljudima i kompanijama razumjeti kako ljudi reagiraju na njihove objave, ponude, stranice i drugi sadržaj na na Portalu i izvan njega.

3.4.1. Oglašivači

Oglašivačima pružamo izvješća o vrstama ljudi koji vide njihove oglase i o učinku njihovih oglasa, ali ne dijelimo podatke koji Vas osobno identificiraju (podaci kao što su Vaše ime ili adresa e-pošte, koji se sami mogu upotrijebiti kako bi Vas se kontaktiralo ili identificiralo), osim ako nam date dopuštenje. Na primjer, pružamo opće demografske podatke i podatke koji zanimaju oglašivače (na primjer, da je oglas vidjela osoba koja živi u Sarajevu) kako bismo im pomogli bolje razumjeti njihovu publiku. Također, potvrđujemo koji su oglasi na Adixeventor.com doveli do kupnje ili aktivnosti u vezi sa oglašivačem.

3.4.2. Partneri za mjerenja

Dijelimo podatke o Vama s društvima koja ih agregiraju kako bi pružila analitička i mjerna izvješća nama i našim partnerima.

3.4.3. Prodavatelji i pružatelji usluga

Pružamo podatke i sadržaj prodavateljima i pružateljima usluga koji podržavaju naše poslovanje, na primjer pružanjem usluga tehničke infrastrukture, analizom načina upotrebe naših proizvoda, pružanjem korisničke podrške, omogućavanjem plaćanja ili provedbom anketa.

3.4.4. Tijela za provedbu zakona ili pravni zahtjevi

Kada je to nužno radi pridržavanja zakonskih odrebi, dijelimo Vaše podatke sa tijelima za provedbu zakona ili na temelju pravnih zahtjeva.

3.5. Društvene mreže

Tamo gdje je dopušteno prema primjenjivom zakonu, možemo koristiti određene ograničene lične podatke o Vama kako bismo ih podijelili sa platformama društvenih ili drugih mreža, kao što su Facebook ili Google, radi generiranja potencijalnih kupaca, privlačenja prometa na naše web stranice ili drugog načina promoviranja naših usluga ili Adixeventor.com općenito. Ove se aktivnosti obrade temelje na našem legitimnom interesu za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo Vam ponudili proizvode ili usluge koji mogu biti dijelom Vašeg interesa.

Tamo gdje je dopušteno prema primjenjivom zakonu, možemo koristiti određene ograničene lične podatke o Vama kako bismo ih podijelili sa platformama društvenih ili drugih mreža, kao što su Facebook ili Google, radi generiranja potencijalnih kupaca, privlačenja prometa na naše web stranice ili drugog načina promoviranja naših usluga ili Adixeventor.com općenito. Ove se aktivnosti obrade temelje na našem legitimnom interesu za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo Vam ponudili proizvode ili usluge koji mogu biti dijelom Vašeg interesa.

3.6. Poslovni transferi

Ako se AdiX Events d.o.o. obaveže ili budu uključen u bilo koji postupak spajanja, pripajanja, stjecanja, reorganizacije, prodaje imovine ili stečajnog postupka, tada možemo prodati, prenositi ili dijeliti dio ili cjelokupnu našu imovine, uključujući vaše podatke koji su vezani uz takvu transakciju ili u pokušaj takve transakcije (npr. due diligence). O tome ćemo vas obavijestiti prije prijenosa vaših ličnih podataka i prije nego što vaši osobni podaci budi podložni drugačijim pravilima o zaštiti privatnosti.

3.7. Skupni podaci

Možemo također dijeliti agregirane/skupne informacije (informacije o našim korisnicima koje kombiniramo tako da više ne prepoznaju ili ne referiraju pojedinačne korisnike) i druge anonimne informacije za regulatornu usklađenost, analizu tržišta, demografsko profiliranje, marketing i oglašavanje, te u druge poslove svrhe.

4. OSTALE VAŽNE INFORMACIJE

4.1. Analiza Vaših komunikacija

Možemo pregledati, skenirati ili analizirati Vaše komunikacije na Adixeventor.com ili na stranicama na društvenim mrežama, za prevenciju prevara, procjenu rizika, usklađenosti sa propisima, istraživanje, razvoj proizvoda i korisničku podršku. Na primjer, kao dio naših prevencijskih napora, skeniramo i analiziramo poruke kako bismo zaštitili podatke o kontaktima i reference na druge web stranice. U nekim ćemo slučajevima možda skenirati, pregledati ili analizirati poruke kako bismo ispravili, poboljšali i proširili ponudu proizvoda.

Koristimo automatizirane metode gdje je razumno moguće. Međutim, ponekad ćemo morati ručno pregledati neke komunikacije, kao što su slučajevi radi provjera prevara i korisničke podrške ili kako bismo procijenili i poboljšali funkcionalnost automatiziranih alata. Nećemo pregledavati, skenirati ili analizirati Vaše komunikacije kako bismo Vam poslali marketinške poruke treće strane, ako niste pokazali nikakvo interesovanje ili aktivnost, a nećemo niti prodavati recenzije niti analize tih komunikacija. Te se aktivnosti provode na temelju našeg legitimnog interesa za osiguravanje usklađenosti s primjenjivim zakonima i našim Uslovima, sprječavanje prevara, promicanje sigurnosti i poboljšanje i osiguravanje odgovarajuće izvedbe naših usluga.

4.2. Partneri trećih strana

Adixeventor.com može sadržavati veze s web stranicama ili uslugama trećih strana, kao što su integracije trećih strana ili druge usluge treće strane ( u daljnjem tekstu: partneri treće strane). Ovi partneri treće strane imat će svoja pravila o prikupljanju, korištenju i otkrivanju informacija. Preporučujemo da pregledate pravila o privatnosti drugih web stranica koje posjećujete.

5. OSJETLJIVI PODACI

Adixeventor.com u određenim izuzetnim slučajevima može prikupljati i obrađivati podatke koji otkrivaju rasno ili etničko porijeklo, političko stajalište, religijska ili filozofska uvjerenja, članstvo u radničkom sindikatu, te podatke o zdravlju, seksualnom životu ili kaznenim presudama, samo ukoliko Vi to dozvolite i samo u onom obimu koji dozvolite i u obimu potrebnom za isporučivanje naših uluga ili usluga naših partnera ili klijenata Vama.

6. VAŠA PRAVA

Za sva pitanja i ostvarivanje prava navedenih u ovom pravilniku možete nam se obratiti slanjem elektronske pošte na adresu marketing@adixeventor.com. Imajte na umu da Vas možemo tražiti da potvrdite svoj identitet, prije poduzimanja daljnjih radnji na Vaš zahtjev.

6.1. Upravljanje Vašim informacijama

Možete pristupiti i ažurirati neke svoje podatke putem postavki korisničkog računa. Ako ste odabrali povezivanje na Adixeventor.com putem aplikacije treće strane, kao što je Facebook ili Google, možete promijeniti postavke i ukloniti dozvolu za aplikaciju mijenjanjem postavki računa. Vi ste odgovorni za čuvanje Vaših osobnih podataka ažuriranim.

6.2. Ispravak netačnih ili nepotpunih podataka

Imate pravo zatražiti da ispravimo netačne ili nepotpune lične podatke o Vama (a koje ne možete ažurirati na Vašem korisničkom računu).

6.3. Zadržavanje i brisanje podataka

Općenito zadržavamo Vaše lične podatke koliko god je to potrebno za izvršenje ugovora između Vas i nas, ukoliko postoji poslovni odnos, te kako bismo poštovali naše zakonske obveze.

6.4. Dostavljanje pritužbi

Imate pravo podnijeti pritužbe na aktivnosti obrade podataka od strane Adixeventor.com, pred nadležnim tijelima za zaštitu podataka.

7. SIGURNOST

Kontinuirano provodimo i ažuriramo administrativne, tehničke i fizičke mjere sigurnosti kako bismo zaštitili Vaše podatke od neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja ili izmjene. Ako znate ili imate razloga vjerovati da su Vaši podaci za uspostavu korisničkog računa izgubljeni, ukradeni, zloupotrebljeni ili na drugi način ugroženi ili, u slučaju bilo kakve stvarne povrede ili sumnje na neovlaštenu upotrebu Vašeg korisničkog računa, odmah nas kontaktirajte.

Određena područja Adixeventor.com koja prikupljaju Vaše podatke koriste HTTP protokol i SSL enkripciju za prijenos podataka. Međutim, kako bi isto iskoristili Vaš pretraživač mora podržavati zaštitu kodiranjem. Adixeventor.com koristi vlastite i hosting centre trećih strana. Ovi hosting centri štite Vaše podatke standardnom firewall zaštitom i softverom za detekciju upada.

8. IZMJENE OVIH PRAVILA

Adixeventor.com portal zadržava pravo izmjene Pravila o privatnosti u bilo kojem trenutku, u skladu s ovom odredbom. Ako promijenimo ova pravila, objavit ćemo izmijenjena Pravila o zaštiti privatnosti na web stranicama Adixeventor.com i ažurirati datum zadnje izmjene. Ako se ne slažete sa izmijenjenim Pravilima o zaštiti privatnosti, možete otkazati svoj račun. Ako ne otkažete svoj račun prije datuma kada izmjenjena Pravila o zaštiti privatnosti stupaju na snagu, Vaš daljnji pristup i korištenje Portala bit će podložno revidiranim Pravilima o privatnosti.

Povremeno se može desiti da mijenjamo ova Pravila u skladu sa zakonskim obavezama i našim internim pravilima. Ukoliko dođe do izmjena, mi ćemo ih objaviti na našem portalu Adixeventor.com. Ako i dalje, nakon objavljenih izmjena, nastavite da koristite naš portal Adixeventor.com, Vi prihvatate izmjene Pravila. Ukoliko dođe do znatnijih izmjena ovih Pravila, u tom slučaju se može desiti da Vas direktno kontaktiramo ako to od nas zahtijeva zakonodavstvo.

9. KONTAKTI

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi sa ovim Pravilima o privatnosti ili o našoj stranici, ili pak o našim postupcima obrade Vaših podataka, molimo Vas da nas kontaktirate:

AdiX Events d.o.o. Sarajevo,
Nedima Filipovića 21/1,
71000 Sarajevo,
Bosna i Hercegovina,
Glavni kontakt telefon: +387 62 709 062;
e-mail: admir.sehovic@adixevents.com ili adixevents@gmail.com

Takođe, možete kontaktirati naše službenike u vezi sa marketingom na našem Portalu ili zaštitom ličnih podataka: marketing@adixeventor.com

Vaše korištenje ove stranice podliježe primjeni Uslova i pravila korištenja.

Ovaj pravilnik o privatnosti stupa na snagu 27.04.2020. godine.